Quiosk

Bekijk onze casus hier!

shapeshapeshapeshape

Een overzicht

 • icon
  Klant
  Quiosk
 • icon
  Onze IT’ers
  Daan, Kajol, Ranx, Andrzej
 • icon
  Sleutelwoorden
  BUSINESS INTELLIGENCE

De uitdaging

Quiosk is een uitdagend en vernieuwend vendingconcept. Zij hebben verkoopautomaten geplaatst door heel Nederland. Al hun kasten zijn gekoppeld aan software waardoor er veel data beschikbaar is.

Met al die beschikbare data kwam de vraag: hoe kunnen we onze data gebruiken om onze winst te maximaliseren?

Onze rol en doelstellingen

Het is onze rol om, als IT-partner van Quiosk, na te denken over de ideale toekomstige situatie waarbij toekomstige groei meegenomen wordt. Daarom is het ons doel om het gehele landschap zo in te richten dat het schaalbaar is en in lijn met de groeiambities. Ten tweede was het ons doel om met automatiseringen in het IT-landschap de kosten de verlagen. Als derde was ons doel om de medewerkers van Quiosk inzicht te geven in de data en ze hiermee in staat stellen om betere beslissingen te nemen. Daarnaast dient deze data de omzet verhogen.

Het resultaat

Wij hebben een data-warehouse opgezet waarin dagelijks middels API's data van verschillende systemen samenkomt. Op basis van deze data hebben we een dashboard gebouwd waarin data van verschillende systemen geïntegreerd is. Een essentieel onderdeel van een logistiek bedrijf als Quiosk is een accurate planning, waardoor verkoopautomaten nooit leeg zijn. Elke dag genereert onze code een bestand welke medewerkers van Quiosk via de mail ontvangen. Hierin staat een voorspelling per locatie. Onze kunstmatige intelligentie voorspelt op basis van historische data de toekomstige verkoop en kan daarmee accuraat het juiste vulmoment voorspellen. Daarnaast draait er frequent code voor bijvoorbeeld datakwaliteitscontroles, geautomatiseerde rapportages naar klanten van Quiosk en integraties met logistieke en financiële systemen.

Benieuwd geworden naar het werk van Quiosk? Bekijk gerust hun website!

Het proces

Het proces van A-Z!

icon

Extraheren, transformeren en inladen van data.

Dagelijks draaien er meerdere codes in de cloud welke data van verschillende systemen integreren en laten samenkomen in een data-warehouse.

icon

Voorspellen

Op basis van historische data wordt een model getraind welke toekomstige verkoop voorspelt per machine. Belangrijke factoren zoals het weer worden meegenomen in de voorspelling.

icon

Automatiseren en delen van data

Op basis van de data in het data-warehouse wordt dagelijks code uitgevoerd. Zo ontvangt Quiosk mails met datakwaliteitscontroles, storingen bij verkoopautomaten en een planning. Een dashboard met actuele data is altijd beschikbaar.

Join Autogrowth!

Geintereseerd geworden in Autogrowth? Klik dan op de gele knop om met ons in contact te komen.

icon
loading...